>PANCAR TURŞUSU

>Pancarın rengine hayranım benzersiz bir renk ……

Malzemeler :
1 demet pancar ( 5-6 adet )
zeytinyağı
sarmısak
sirke
limon
tuz
Ölçü veremiyorum tamamen kendi damak zevkinize göre ayarlıyabileceğiz bir tur turşu …
Yapılışı :
Pancalar saplarından ayırdıktan sonra ( sapların taze dallarınıda kullanabilirsiniz )
patetes gibi kabuklarını soyup yıkıyoruz….
Dilimleyip üzerini 2 cm geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz…
Bir kasede sarmısağı tuz ile ezip içine sirke, zeytinyağı ve limon ekleyip iyice çırpıyoruz…
( aslında limon pek konmaz ama ben böyle yapıyorum biraz daha keskin oluyor ) Elde ettiğimiz bu sosu pancarlar biraz ılıyınca içine koyup karıştırıyoruz…
Soğuyunca yemeklerin yanına servis ediyoruz…
Afiyet olsun……

This entry was posted in mezeler. Bookmark the permalink.

2 Responses to >PANCAR TURŞUSU

  1. şehnaz says:

    >PANCARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYTOR…AM AHİÇ DENEMEDİM….ÇOK GÜZEL OLMUŞ….ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM…..

  2. >Bayılırım rengine ve tadına. Bir pancar, bir de kırmızı lahana turşusunu evde bulundurmayı severim. Salataların üstünde şık duruyor

Leave a comment